Portal 072info

FORUM GRAĐANA ZENICA Amel Tuka dobio zlatnik Kulina bana

Foto: Armin Durgut/Patria

Forum građana Zenice prigodnim druženjem u prostorijama zeničkog Muzeja obilježio je 23 godine postojanja. Svake godine Forum dodijeli zlatnik “Kulina bana”, a ove godine je pripao najboljem bh. atletičaru Amelu Tuki, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Predsjednik udruženja Tvrtko Mišanović kazao je da se danas proslavljaju 23 godine aktivnog rada Foruma građana Zenice.

– O aktivnostima možemo pričati dugo kao i projektima iz oblasti kulture, sporta i tradicije. Mnogi ne znaju koliko korisnih stvari je Forum građana uradio za ovaj grad – kazao je Mišanović.

Forum građana Zenica zlatnik Kulina bana dodjeljuje pojedincima i institucijama koji promovišu svoj grad i svoju državu. Za 2015 godinu “Zlatnik Kulina bana” dobio je jedan od najboljih evropskih atletičara Amel Tuka, sportista koji je u ovoj godini ostvario najbolji rezultat na svijetu.

– Velika mi je čast što sam ovdje večeras sa vama i što je Forum građana odlučio meni dodijeliti ovo priznanje. Primio sam puno nagrada i medalja, a ovo je za mene posebno priznanje. Sve te nagrade su vrijedne ali kada dobijete priznanje od svojih ljudi to ima posebno značenje za mene. Čast mi je i zadovoljstvo što je prije mene tu nagradu dobio moj uzor Hamza Alić i sad sa ovom nagradom se osjećam kao pravi Zeničanin – izjavio je Amel Tuka nakon prijema vrijedne nagrade iako je rođeni Kakanjac.

Armin Durgut/Patria

Podijelite članak