(FOTO) Hukić: Nadam se jednom ambijentu koji dugo nije bio prisutan u Zenici

Podijelite vijest

Danas je u prostorijama NK Čelik održana press konferencija povodom prve finalne utakmice Kupa BiH na kojoj su govorili šef stručnog štaba Nizah Hukić te Nikola Simić.

Hukić se na početku osvrnuo na ambijent i rekao: “Mi smo se od utakmica protiv Veleža okrenuli prema ovom natjecanju. Stigli smo do finalnih utakmica, a prva utakmica se kao što smo priželjkivali igra na našem stadionu. Nadam se jednom ambijentu koji dugo nije bio prisutan u Zenici. Pred punim tribinama, pred velikim brojem navijača siguran sam da će moji momci dati sve od sebe i da ćemo ostvariti povoljan rezultat”.

Nakon toga se osvrnuo na izostanak Salčinovića i Bašića koji neće igrati zbog kartona, kazavši:

“Sigurno je da nama svaki igrač veoma znači, sticajem okolnosti Salčinović i Bašić su dobili po tri kartona te neće nastupiti. Bez obzira na njihov izostanak mislim da će ostali igrači svojim zalaganjem i trudom nadomjestiti nedostatak ova dva igrača”.

Na pitanje koji rezultat je povoljan na sutrašnjoj utakmici Hukić je rekao: “Kao protiv Veleža i Širokog naš cilj je da ne primimo gol, svaki rezultat bez primljenog gola nas ostavlja u igri za osvajanje Kupa. Osvajanje Kupa BiH bi bila kruna ove sezone. Sarajevo je favorit u ovim utakmicama, njihov igrački kadar je veoma širok te posjeduju odlične igrače. Od zimskog prelaznog roka njihov trud i ulaganje se vraća, oni su u puno boljoj formi nego na početku polusezone”.

Poslije Hukića novinarima se obratio Nikola Simić te je rekao: “U suštini ja nemam puno toga za kazati, šef je sve rekao, mogu dodati da ćemo mi dati sve od sebe za povoljan rezultat. Pozivam navijače da dođu u što većem broju te nas podrže kao i u svim utakmicama do sada. Mi ćemo sutra imati spoj mladosti i iskustva, ne treba ići grlom u jagode, ovo je tek prvo poluvrijeme. Ja sam do sada igrao dva finala, u Srbiji jedno, a drugo u Crnoj Gori. Nisam nijednom osvojio te se nadam da je ovo treća sreća”.

Prodaja ulaznica kreće sutra u 13 sati samo kod akreditovanih prodavača i to na 5 prodajnih mjesta u krugu stadiona. Kapije stadiona će biti otvorene od 15 h.

[flagallery gid=288]