Fuad Kasumović: Tonemo zadnjih 20 godina, gore ne može biti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Svako u ovoj državi da zadnjih 20 godina tonemo, a nastavkom ovog potonuća bila bi ugrožena i država BiH, kazao je za “Avaz” predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative Fuad Kasumović. Komentirajući potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između stranaka Osmorke i HDZ-a, on ističe da su toga svjesni svi učesnici pregovora.

– Osmorka se ohrabrila, svi smo ostavili po strani svoje lične principe i na ovaj način želimo pokušati smiriti situaciju, te raditi na otklanjanju svih problema na euroatlantskom putu koje smo imali do sada. Da država konačno krene ka EU i NATO savezu – kazao nam je Kasumović.

Dodaje da je krajnje vrijeme bilo da se nešto pokuša promijeniti i da je ovo posljednja šansa da se nešto uradi kako bi BiH krenula prema boljem.

– Jedno je sigurno, gore ne može biti nego što je bilo ovih zadnjih godina! Vidim da je zadnjih dana SDA sa svojim botovima u svim medijima, kako mi idemo sa HDZ-om, a oni su 30 godina sa HDZ-om. Vjerujem u ovo partnerstvo jer je gospodin Čović i danas, kad sam s njim razgovarao, rekao da je dosta laži i prevara, da moramo smiriti situaciju u državi, jer ode nam omladina. Ono što potpišemo mi ćemo sigurno i provesti za razliku od SDA koja je godinama pravila samo svađe – ističe Kasumović.