FUP pretresa u Zavidovićima: Uhapšen diler, pronađen laboratorij za uzgoj skanka i spid

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), od ranih jutarnjih sati, pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona provode akciju “Rio” usmjerenu protiv nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

U sklopu ovih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području općine Zavidovići koje koristi osumnjičena osoba, koja je danas i uhapšena, potvrdio je FUP.

Radi se o osobi koja je odranije poznata policijskim organima.

ČITAJ JOŠ:  Nesreća u BiH: Teško povrijeđen 90-godišnji pješak

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratorij namijenjen za uzgoj opojne droge Cannabis Sativa L, oko kilogram ove droge primpremljene za dalju uličnu prodaju, oko pola kilograma spida, automatska puška i municija, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon krim-obrade u Federalnoj upravi policije u Zenici uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS U BRČKOM: Automobilom se zabio u baštu kafića, jedna osoba poginula

Značajnu podršku prilikom provođenja današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Policijske uprave Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, naveli su iz FUP-a.

GODISNJICA
MARKETING