Portal 072info

Ganić: Vlada ZDK kontinuirano vodi brigu o boračkoj populaciji

Istakao je kako Vlada kontinuirano vodi brigu o svim boračkim populacijama, počevši od ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca do demobilisanih boraca, a da su izdvajanja svake godine sve veća

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković prisustvovali su danas tradicionalnom okupljanju dobitnika najvećih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine koje je upriličeno u Varešu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Ganić se s poštovanjem prisjetio svih patriota koji su 1992. godine ustali u odbranu kontinuiteta i teritorijalnog integriteta BiH, odajući posebnu počast herojima koji su za očuvanje civilizacijskih vrijednosti u toj borbi dali svoje živote.

– Danas svi zajedno ponovo vodimo borbu za očuvanje cjelovitosti države BiH. Bez obzira na sve što se dešava u državi i regionu, uvjeren sam da ćemo i ovu bitku izboriti u korist svih onih koji BiH doživljavaju kao svoju državu i koji namjeravaju ostati i živjeti u domovini – kazao je premijer.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istakao je kako Vlada kontinuirano vodi brigu o svim boračkim populacijama, počevši od ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca do demobilisanih boraca, a da su izdvajanja svake godine sve veća.

– Putem resornog ministarstva nastojimo stalno biti u kontaktu s pripadnicima boračke populacije kako bismo mogli izaći u susret njihovim potrebama. Dakle, briga o boračkoj populaciji je kontinuirana – kazao je premijer Ganić, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 119
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME