Portal 072info

Gdje će Aljoša Čampara nakon odlaska iz SDA, ovo su moguće opcije…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) jučer donijela odluku o isključenju federalnog ministra unutrašnjih poslova i zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Aljoše Čampare iz svog članstva, nameće se pitanje gdje će ovaj sada već poznati političar nastaviti karijeru.

Vidjet ću…

Na ovo pitanje sam Čampara zasad oprezno odgovara.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

”Vidjet ću. Nisam još ništa odlučio”, kaže Čampara za Radiosarajevo.ba upitan o daljnjim političkim potezima.

Portal Inforadar objavio je još početkom septembra da je Čampara odlučio napustiti SDA i formirati nezavisnu listu za sljedeće izbore. Zasad, ova informacija nije potvrđena, ali ni demantirana.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Prema neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, Čampara ozbiljno razmatra ideju o osnivanju svoje stranke.

S druge strane, nije isključena opcija da svoje političko djelovanje stavi u kontekst postojećih političkih projekata, gdje se ponajviše pominje stranka Narod i pravda (NiP) Elmedina Dine Konakovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

”Rano je o tome, nije nemoguće, ali ne tako brzo”, kazat nam će Konaković upitan o mogućem prelasku Čampare u redove njegove partije.

Konaković za Radiosarajevo.ba ističe kako je ponosan na činjenicu da ko god na političkoj sceni glasno i hrabro govori, ukazuje na probleme, da ga novinari vezuju uz Narod i pravdu.

”To je nešto što oko čega će se, vjerujem, složiti cijela javnost. Moram reći da nikakvih razgovora, kontakata nije bilo, niti Aljoša Čampara radi sve ovo kako bi došao u NiP, niti smo mi njega nešto lobirali, niti smo mu bilo šta nudili. To uopšte nije bila opcija”, ističe Konaković.

Prema njegovim riječima, Čampara je ”hrabar čovjek”, jer osobno ”zna da nije lako ovo kroz šta prolazi”.

”Ima jedna velika razlika između njegovog i našeg izlaska iz SDA, gdje mislim da je on i hrabriji od nas. Ja sam SDA napustio zajedno sa mojom jakom ekipom, s Kenanom Ademovićem, Elvedinom Okerićem, Nerminom Muzurom, Ibrahimom Kerlom, Senadom Bosno, Amelom Mekićem… dakle, puno ljudi. Mi smo bili tim. Aljoša ima ličnu hrabrost, jer napušta projekt sam. Zapravo, djeluje da ga istjeruju. Zaista je iznimno hrabar i jako to cijenim. Kako će i šta će dalje u daljoj karijeri, to će biti pitanje za njega. Vjerovato mu treba vrijeme da mu se poslože stvari u glavi. Nismo imali nikakve kontakte, niti bih nešto prejudicirao”, objašnjava nam Konaković.

Mi već sarađujemo

U svakom slučaju, veli Konaković, bilo bi mu drago da ljudi poput Čampare ostanu na političkoj sceni i da se i dalje bore.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

”U kojoj četi će biti, to će oni odbrati sami. Mi ne isključujemo mogućnost saradnje. Pa, mi već sarađujemo. Osim toga, poznati smo po tome da naša članska nikome ne donosi ništa posebno. Hoće li se o formalizovati, pristupiti ili ne… Za nas je jednako kredibilan partner u rješavanju problema svako, bio on nezavisan, član druge stranke ili, čak, član SDA, ako smije raditi ovo što radi Čampara. To pitanje formalizma nama ne predstavlja ništa”, zaključio je Konaković.

Podijelite članak
  • 12
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Mjere zabrane se ne odnose na njih: Da li SDA zdravstveno ugrožava građane BiH?

072info.com

A DIPLOMA Bakir, Osmica i SDA: Kada im nestane argumenata brane se Bošnjacima!

072info.com

Tužilaštvo BiH zatražilo određivanje pritvora Asimu Kamberu (SDA), prekršio mjere zabrane!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6