Gdje gledati Ligu prvaka? Brojni gledaoci u BiH moraju tražiti “alternativne” mogućnosti

Screenshot 2 57
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Nova sezona nogometne Lige prvaka počela je na sjajan način i prema svemu sudeći trebala bi biti jedna od najuzbudljivijih i najkvalitetnijih, ali mnogi ljubitelji nogometa u Bosni i Hercegovini ostat će uskraćeni za spektakl koji nudi najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Naime, od ove sezone utakmice Lige prvaka gledaoci u BiH moći će gledati samo na kanalima Arena Sport, jer Nova BH, koja je u protekle tri sezone srijedom prenosila utakmice, nije produžila ugovor i brojni zaljubljenici u nogomet u našoj zemlji ostali su bez mogućnosti da gledaju najpopularnije klupsko takmičenje na svijetu.

S obzirom na to da je još ranije došlo do određenih promjena na kablovskim operaterima i Arena Sport je ostala dostupna korisnicima samo na određenom dijelu tržišta u Bosni Hercegovini, te činjenici da se kanali Arena Sporta ne emituju na zemaljskoj mreži, jasno je da gledaoci moraju tražiti “alternativne” mogućnosti.

U susjednoj Srbiji i Hrvatskoj je nešto bolja situacija, jer gledaoci srijedom na javnim servisima mogu gledati utakmice Lige prvaka. Radiotelevizija Srbije (RTS) tako će večeras prenosti veliki okršaj Liverpoola i Milana, dok će Hrvatska radiotelevizija (HRT) emitovati duel između Intera i Real Madrida.

S druge strane, Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine (BHRT) već dugo ne prenosi mečeve Lige prvaka, a tako će biti i ove sezone, čime je ugašena i posljednja nada za sve one koji nemaju mogućnost gledanja Arena Sport kanala u BiH.

Brojnim ljubiteljima sporta u BiH već dugo je uskraćeno gledanje omiljenih sportskih događaja i izgubili su mogućnost da prate ekskluzivne prijenose najboljih evropskih i svjetskih takmičenja, ali to očigledno nije ničija briga, sve dok postoji dovoljno veliki broj operatera i mogućnost da svako od korisnika izabere “najboljeg”.

Kompletnu listu TV operatera koji će u naredne tri sezone prenositi utakmice Lige prvaka možete pogledati na ovom linku.