Gdje griješite u njezi kože lica zimi?

2 23
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Dolaskom zime, i sami znate da vaša koža zahtijeva intenzivniju njegu zbog niske razine vlage, hladnoće i razlike između unutarnje i vanjske temperature.

Zbog vanjskih čimbenika, postupno se smanjuje količina nužnih lipida u međustaničnom prostoru, zbog čega iritirajuće tvari lakše prodiru u kožu uzrokujući osjetljivost i upalu te gubitak vlage kože. Zbog toga, može vam se pojaviti osjećaj suhoće, zategnutosti, pa čak i svrbež i peckanje kože, i zato je potrebno promijeniti beauty rutinu i proizvode koje ste do sada koristili.

Piling

Zamijenite agresivne pilinge za lice postupnom uporabom retinoida ili mikropilinga umjesto kemijskih i mehaničkih pilinga, koji su idealni za korištenje nakon ljeta.

Hidriranje u slojevima

Nanošenje hidratantnih sastojaka i proizvoda u slojevima smanjuje onu neugodnu zategnutost kože. Krenite s micelarnom vodicom, tonerom, pa hijaluronskom kiselinom ili peptidima.

Dnevna i noćna njega

Ono što ste do sada koristili – udvostručite. Za dan i noć upotrebljavajte kreme bogatijih tekstura koje će nahraniti kožu i zaštititi njezin vanjski omotač.