Gdje su nestale pare iz Tužilaštva BiH?

Gdje su nestale pare iz Tužilaštva BiH?

Desetine hiljada konvertibilnih maraka nestalo je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1 u ovoj instiituciji.

Naime, kako je za N1 potvrdio portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić, formiran je KTA predmet i vrše se određene provjere u vezi nestanka oko 60.000 KM koje je SFOR izuzeo još 2003. godine iz stambeno-poslovnih objekata porodice Milorada Milakovića, kontroverznog prijedorskog biznismena.

Izvor: N1

“U Tužiteljstvu BiH je formiran KTA predmet i vrše se određene provjere. Ne možemo davati više informacija niti detalja”, naveo je Grubešić u odgovoru.

U centru provjera Tužilaštva nalazi se tužitelj Božo Mihajlović koji je, prema dostupnim informacijama, potpisao prijem izuzete dokumentacije i drugih stvari vezanih za navedeni slučaj. U nekoliko vreća koje je tada SFOR izuzeo nalazio se novac, oružje i druge stvari.

Izvor: N1

Sedam godina kasnije, tačnije 15. novembra 2010. godine, tužilac Tužilaštva BiH Božo Mihajlović daje naredbu da se predmetni novac, koji je pohranjen u KDP-u Tužilaštva BiH (sef) izuzme radi dostavljanja Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje. Od tog trenutka novcu se gubi svaki trag.

Saznajemo, ovo nije jedini predmet koje je vodilo Tužilaštvo BiH, a iz kojeg je pod sumnjivim okolnostima nestao novac.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica