Genijalna ideja: Šoping centar u liftu postavio pedale umjesto tipki da bi se spriječilo širenje korone

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon dva mjeseca izolacije i na Tajlandu se život laganim koracima vraća na staro, a svoja vrata otvaraju i šoping centri, piše UNILAD.

Kako bi zaštitili što je više moguće svoje kupce, Seacon Square šoping centar u Bangkoku tipke u liftovima zamijenili su pedalama. Svako ko uđe u lift umjesto da rukom pritisne tipku sprata na koji želi otići, od sada će to činiti nogom.

https://www.instagram.com/p/B9dZ4hanmPu/?utm_source=ig_embed

Kao dio novih pravila, šoping centri su nedavno počeli otvarati svoja vrata, omogućujući stanovnicima Tajlanda uživanje u sigurnoj i odgovornoj kupovini.

https://www.instagram.com/p/CAZ8piInbt3/?utm_source=ig_embed

Virus se širi prvenstveno s osobe na osobu putem malih kapljica iz nosa ili usta, koje se izbacuju kada osoba koja nosi virus kašlje, kiše ili govori, objašnjava Svjetska zdravstvena organizacija. Te kapljice mogu sletjeti na površine, poput tipki za podizanje, i širiti se ako druga osoba dodirne površinu, a zatim dodirne svoje lice.

Uklanjanjem tipki, tržni centar uspješno je smanjio potrebu kupaca da dodiruju potencijalno onečišćene površine. Značajke poput ovih mogu postati uobičajenije kada zemlje počnu ublažavati ograničenja i implementirati načine kako smanjiti širenje virusa i zaštititi stanovnike.