Glasanje Srbije je iznuđeno

413D13DB 259A 4FBB B0BF 1060751D7830
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da razumije da je iznuđen potez Srbije da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pridruži osudi vojne intervencije u Ukrajini i da je to rezultat velikog, možda najjačeg pritiska od SAD-a i EU.

Bocan-Harčenko je kazao da evropski put Srbije nikad nije bio smetnja razvoju odnosa Beograda i Moskve, da je Srbija uvijek bila pod pritiskom da prekine te odnose, a pojačao se razvojem događaja u Ukrajini.

ČITAJ JOŠ:  UŽAS: Djevojka pronađena povrijeđena kraj puta

On je naveo da Rusija radi sve da se sukob okonča i da ne odustaje od razgovora, a da joj je bezbjednost civilnog stanovništva najvažnija.

“Vašington i zapadne države rade naopako, isporučuju oružje. Oni misle da se, što imaju više vremena i koriste pauze da dobiju oružje, ponovo uključe u rat”, rekao je Bocan-Harčenko za TV Happy.

Bocan-Harčenko je naveo da će jednog dana biti jasno da Rusija nije kriva već da je samo “tražila pravdu za ruski narod i neutralizaciju oblasti Donjecka i Luganska”.

ČITAJ JOŠ:  Sljedeće sedmice zastoji na granici Hrvatske i Srbije, preporuka “preko BiH”

Ruski ambasador je naglasio da će poslije ruske invazije narod nastaviti da živi tamo gdje je živio.

SRNA

413D13DB 259A 4FBB B0BF 1060751D7830
GODISNJICA
MARKETING