Gledala sam kako voda odnosi bebu dok je majka jaukala od bola

Podijelite vijest

Anđela Milošević ima samo devet godina, ali je sudbina htjela da iz tog najbezbrižnijeg doba za cijeli život sačuva slike tuge i bola koje je vidjela u rodnom Obrenovcu.

Ona je sa majkom Sanjom Milošević i petogodišnjim bratom Vasilijem gledala kako nestaje jedan život.

– Dok su nas evakuisali u čamcu, gledala sam majku koja je pred mojim očima izgubila bebu, toliko je plakala da su joj oči otekle, osjetila sam sav njen bol… – priča majka Sanja, dok je u nevjerici slušam, prenosi medio.rs.

– Bili smo u čamcu, svuda oko nas je bila voda, vozili su nas ka izlasku iz Obrenovca, u jednom trenutku videla sam majku koja drži dvije bebe. Jednu ispod jedne ruke, a drugu ispod druge, i muž je bio s njom. Vikali su, dozivali da im pomognemo. Spasioci su prišli čamcem do nje i odmah su počeli da uzimaju bebe, koje su bile mnogo male, jedna je bila djevojčica, a druga dječak. Uzeli su dječaka, ali je djevojčica nekako pala u vodu. Majka je počela da viče, spasioci su pokušavali da je dohvate, ali nisu uspjeli. Jednu bebu je odnijela voda… Majka je ostala u čamcu, jaukala je od bola – priča Sanja.

Inače, porodica Milošević nakon evakuacije, od jučer smještena u hotelu „Slavija“. Sanja objašnjava da su živjeli u Obrenovcu u zgradi preko puta vatrogasnog doma i da su bili prinuđeni da zovu spasioce.

– Uzeli su prvo Anđelu i Vasilija. Kada su ih spasioci odveli, rekli su da će se vratiti po nas – objasnila nam je Anđelina mama i dodala da dva dana nije znala gdje su joj djeca, ali da su se na kraju našli.

mojusk.ba