Portal 072info

GO A-SDA: Nova opstrukcija radu Gradskog vijeća Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Zenice, gospodin Fuad Kasumović, nastavio je sa svojim neprimjerenim odnosom i ponašanjem prema demokratskoj volji većine u Gradskom vijeću Zenica koje je odlučno da na jedan novi i efikasan način radi u interesu svih građana Zenice. Tako je novoj predsjedavajućoj Gradskog vijeća Zenica, pod  izgovorom da vrši preraspodjelu prostora, oduzeo kancelariju, te na taj način onemogućio njen normalan rad. 

Ovakvo njegovo djelovanje, suprotno propisanim obavezamagradske administracije za osiguranje normalnog rada Gradskog vijeća i njegovog predsjedavajućeg, otvara i pitanje njegove lične odgovornosti. Ako se uzme u obzir da je zabrana korištenja kancelarije predsjedavajućem Gradskog vijeća vezana i za onemogućavanje pristupa pratećoj dokumentaciji i sistemu komunikacije sa gradskim vijećnicima i ostalim saradnicima, klijentima i građanima, onda je ustvari jasno na kakav način se gradonačelnik brine o rješavanju vitalnih pitanja za Grad Zenicu i njene građane. S druge strane, gradonačelnik se javno obrušio na ocjenu legitimnosti izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, što je odgovornost vijećnika, te na javno i neargumentirano omalovažavanje predsjedavajuće Gradskog vijeća – za gradskom govornicom i putem društvenih mreža. Na jedan primitivan i neprimjeren način, klasičnim spinovanjem i podmetanjem, kakav ne dolikuje gradonačelniku Zenice, pokušava da omalovaži sposobnosti novoizabrane predsjedavajuće Gradskog vijeća. Za nas je ovakvo grubo uzurpiranje vlasti, samovolja i svojevrsna diktatura samo još jedan dokaz da gradonačelnik Zenice nema rješenja za mnogobrojne gradske probleme, te da svoju nemoć pokušava prebaciti na čestite i poštene članove Gradskog vijeća. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

ASDA stranka će i dalje inicirati i učestvovati u donošenju najboljih rješenja u korist svih naših građana, ali će i ubuduće nastaviti sa iznošenjem svih opstrukcija koje se na tom putu budu pojavljivale u toku demokratskog odlučivanja većine u Gradskom vijeću. 

                                                                                                 Gradski odbor A-SDA                                         

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 114
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

PREKINUTA IZBORNA ŠUTNJA U ZENIČKOJ SDA: Nakon ubjedljivog poraza, oglasio se Pivić

DPA - Portal 072info

Kasumović: Ponovo predlažem Amru Mehmedić za premijerku, uskoro smjena većine

DPA - Portal 072info

Gradonačelnik Kasumović čestitao 28. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa Armije RBiH

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME