Portal 072info

GO A-SDA ZENICA: Novo obmanjivanje javnosti

Veliki broj penzionera obratio nam se s pitanjem ko ima pravo da u njihovo ime pruža otvorenu podršku propalim projektima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a posebno ko ima pravo da ih bez njihovog znanja svrstava u političku Stranku penzionera/umirovljenika? 

Stranka penzionera/umirovljenika FBiH, koja na izborima u Zenici nije prešla ni izborni cenzus, licitira sa podrškom od 22.000 penzionera, a u svojoj podršci gradonačelniku grubo je zloupotrijebila sve konvencije o ljudskim pravima i slobodama na način da je penzionere svrstala u svoju političku opciju bez njihovog znanja i volje. Time su, ustvari, pokazali svoju istinsku nebrigu o njihovim stvarnim problemima, te veliki broj penzionera od nas opravdano traži da se zbog toga odgovorni pojedinci zakonski procesuiraju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U interesu građana navodimo, da takozvana podrška gradonačelniku od strane penzionera, privrednika i drugih, ima neki drugi cilj – da se prikrije prava istina i da se još jednom obmane javnost. Stvaranje suficita u budžetu je rezultat njegovog donošenja suprotno Statutu Grada Zenica, odnosno njegovog provođenja suprotno ekonomskoj analitici i interesima grada. Dovođenje u ekonomsku zavisnost otplate prispjelih obaveza za Toplane, GGM i druge projekte usvajanjem deficita budžeta ustvari pokazuje stvarnu namjeru – da se neispunjavanje budžetskih obaveza stavi na teret Gradskog vijeća koje nije nadležno za njegovo direktno operativno izvršavanje. Onda se postavlja objektivno pitanje – s kojim interesom neko licitira sa voljom svih penzionera?

Pravo je vrijeme da shvatimo ko ima izvršnu vlast u Gradu i zašto je ne provodi u interesu svih njegovih građana.     

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

                                                                                                  Gradski odbor A-SDA                                                                                                         

Podijelite članak
  • 79
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Održan sastanak Foruma žena A-SDA Zenica

Redakcija

A-SDA ZENICA: Ne dozvolimo ubuduće da nam ‘lisica kokošinjac čuva’

Redakcija

BEŠIĆ OTVORENO ZA 072INFO: Zaplakala sam i time pokazala da sam ljudsko biće

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME