Golman Nigerije: Igrat ćemo polufinale Mundijala

Podijelite vijest

Svjetsko prvenstvo u Brazilu je sve bliže, timovi se nadaju što boljem rezultatu, baš kao igrači koji često znaju dati preoptimistične izjave.

Jedan od njih je i golman nigerijske reprezetnacije Vincent Enyeama, on smatra da će njegov nacionalni tim dogurati do polufinala jubilarnog 20. Mundijala. 

”Fokusirani smo na SP da napravio Afriku najponosnijim kontinentom. Gana je skoro došla do polufinala prije četiri godine, mi ćemo postći bolji rezultat i postati prvi afrički tim koji je došao do polufinala na Svjetskim prvenstvima”, kazao je Enyeama.

Ovaj 31-godišnji čuvar mreže je i više nego siguran u prolaz grupe, pa je već i prokomentarisao duele sa mogućim protivnicima u prvoj rundi nock-out faze.

”Ako budemo igrali protiv Francuske bit će interesantno, ali ako budemo igrali protiv Švicarske također će biti interesantno. Važno je proći grupu. Ne brine me toliko igranja sa Francuskom samo želim da tim prođe dalje, ali ćemo možda biti prvi u grupi i onda nećemo igrati protiv Francuske”, optimističan je golman Lillea u svojim prognozama.

Nigerija se nalazi u grupi F zajedno sa selekcijama Argentine, Bosne i Hercegovine i Irana.