GOOGLE: Šifre odlaze u istoriju

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

“Korisničke šifre (password) su mrtve”, izjavila je Heder Edkins, Google-ova menadžerka za informacionu sigurnost na “TechCrunch” panelu. Ona je istakla da je došao kraj igre za sve one koji se oslanjanju na lozinke kada je riječ o metodi zaštite podataka korisnika.

Edkinsova je istakla kako su šifre (passwordi) stvar prošlosti za Google i navela je da taj tehnološki gigant radi na novim metodama zaštite sigurnosti svojih korisnika, tokom učešća na panelu “Špijuni kao mi” (Spies Like Us), piše B92.

ČITAJ JOŠ:  ZSF: Lončarević u Zenici priredio noć koja će se dugo pamtiti! (FOTO)

Ona nije željela da otkrije detalje o tome kako će Google poboljšati sigurnost svojih korisnika, ali je navela da eksperimentišu sa hardverskim sistemom tokena kao i sa Motorolinim sistemom preko kojeg se korisnici identifikuju dodirujući uređaj koji je utkan u njihovu odjeću, objavio je CNET.

“Nijedan haker vam to ne može ukrasti”, kazala je Edkinsova, ističući da tehnološke kompanije moraju da rade na tome da poboljšaju sigurnost svojih proizvoda, a samim time i zaštite svoje korisnike.

ČITAJ JOŠ:  Lepa Brena mislila da će umrijeti od raka
GODISNJICA
MARKETING