Portal 072info

Google testira novu opciju koja će se svidjeti korisnicima Instagrama i TikToka

0000
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Google prilagođava svoju tražilicu trendovima i najpopularnijem sadržaju pa su, potvrdili su iz kompanije medijima, počeli s testiranjem nove opcije za pretraživanje videozapisa s Instagrama i TikToka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Opcija se testira u Googleovoj mobilnoj aplikaciji i na web-verziji Googlea na mobilnim uređajima te se pojavljuje samo nekim korisnicima i nakon određenih pretraživanja. Korisnici kojima je dostupna, vidjet će nakon pretraživanja određenih pojmova da im se ispod upita pretraživanja prikazuje opcija kratkih videozapisa koji su posloženi jedan do drugog.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

S novom opcijom Google želi zadržati dio korisnika koji pretražuju sadržaj s društvenih mreža na svojim stranicama. Korisnicima koji kliknu na takve kratke videozapise taj se sadržaj neće otvoriti u samoj aplikaciji TikToka ili Instagrama, već na web-verziji (čak i ako korisnici imaju instaliranu tu aplikaciju), kako bi se nakon što pogledaju video mogli lakše vratiti na Google, a ne nastaviti surfati putem aplikacije društvenih mreža, naglašavaju na TechCruncheu.

Među kratkim videozapisima koji se pojavljuju prilikom pretraživanja ne nalazi se samo sadržaj s Instagrama i TikToka, već i s Googleova YouTubea (podsjetimo, i YouTube je počeo eksperimentisati s kratkim videozapisima), kao i s drugih servisa poput Trella.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako su iz Googlea odbili detaljnije komentarisati ove informacije, potvrdili su kako trenutno testiraju spomenutu opciju na mobilnim uređajima. Riječ je o ograničenim testiranjima u ranoj fazi tako da će se takav prikaz kratkih videozapisa koji uključuju i sadržaj s društvenih mreža prikazati samo u nekim slučajevima i samo dijelu korisnika. U budućnosti postoji mogućnost daljnjeg širenja testiranja većem broju korisnika i za veći broj pretraga – osim ako Facebook i TikTok ne blokiraju Google u tome.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME