Portal 072info

Google želi ubiti vaše lozinke: Sve što ćete trebati je telefon

Pamćenje raznih lozinki za gomilu servisa danas predstavlja jednu od najvećih tlaka pri korištenju računala. Razne stranice od vas će tražiti da postavite dugačke lozinke s posebnim znakovima koje potom morate negdje i zapisati jer naravno da nitko normalan to sve ne može zapamtiti. Ili, možete baciti brigu niz vjetar i za sve koristiti istu jednostavnu lozinku jer baš i niste tajni agent koji ima gomilu stvari koje nitko ne smije vidjeti.

Ako pripadate prvoj skupini, Google sada ima plan kojim će vas potpuno riješiti utipkavanja telefona. Kao novu metodu autentifikacije korisnika testiraju slanje notifikacije na vaš telefon.

Stvar bi trebala ubrzati vašu prijavu u razne servise, a radi tako da sve što morate napraviti je upisati svoju email adresu kad se prijavljujete u Google račun. Kasnije će vam se na telefonu prikazati notifikacija kojom vas pitaju ako se prijavljujete na drugom uređaju. Klikom na tipku da moći ćete se ulogirati, a to bi moglo biti korisno za one koji stalno imaju telefon uz sebe.

Google ovu opciju testira na malom broju korisnika koje su pozvali u grupu, što su i potvrdili za TechCrunch. Korisnici uz ovaj novi način prijave u testu mogu i dalje koristiti i svoje lozinke, a njih bi Google mogao tražiti i kao dodatnu mjeru osiguranja, ako uoče neke sumnjive aktivnosti na vašem računu. U slučaju da netko izgubi ili mu telefon bude ukraden, s drugog uređaja može se blokirati pristup.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box