GP Doljani: Čeka se do 30 minuta

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na dionicama kroz usjeke skreće se pažnja na moguće odrone kamenja na kolovoz.

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put preko Tobuta i Priboja.

I dalje je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na magistralnom putu M-16 Jajce Banja Luka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Tuzla- Šićki Brod, Kiseljak-Busovača i Bosansko Grahovo-Livno.

Na GP Doljani na izlazu iz zemlje čeka se do 30 minuta, svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju granični prijelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na ostalim graničnim prijelazima pojačan je promet vozila, ali nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a

Prethodni članakTRI OSOBE SMRTNO STRADALE: Na području FBiH 275 saobraćajnih nesreće
Sljedeći članakNije mogla vjerovati šta joj je napravio kako bi raskinuo zaruke