Grad Guaruža u kojem je smještena bh. reprezentacija ima oblik zmaja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kamp bh. fudbalske reprezentacije BiH smješten je u Guaruži (Guarujá) gradu u Brazilu koji pripada saveznoj državi Sao Paulo. Ono što je zanimljivo da Guaruža geografskim karakteristikama podsjeća na lik zmaja. Da li je to bio skriveni motiv zašto je Nogometni savez BiH odabrao Guaružu za bazu bh. Zmajeva još uvijek je tajna.

Prema procjeni u njemu živi oko 300.000 stanovnika sa dva miliona turista godišnje, a mnogi sttanovnici svoje kuće iznajmljuju turistima. Od Sao Paula je udaljen oko 96 km. Na Tupi jeziku znači „uski put“.

Inače, čak 23 km Guaruže čine prelijepe plaže, a Pernambuco je jedna od najatraktivnijih. Bh. Zmajevi bit će smješteni u hotelu Casa Grande koji je na samoj plaži Enseada i tu je najveći broj hotela i restorana, piše Patria.

Domaći specijalitet Guaruže su školjke sa umakom i vino. Idealno vrijeme za posjetu je od aprila do juna jer je manje kiše, a temperature su ugodne.

Danas Zmajevi stižu u Guaružu, dok je jedan dio delegacije stigao još jučer, piše Patria.

Nap.ba

GODISNJICA
MARKETING