Screenshot 5 21
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 13, 2021 @ 12:30
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Stanovnici Hamtramcka u Michiganu prošle su sedmice izabrali muslimanskog gradonačelnika i potpuno muslimansko gradsko vijeće, što je dokaz da se demografija u gradu znatno promijenila. 

NER FIT

Iz Vijeća za američko-islamske odnose su rekli da je ovo prvi grad u SAD-u koji je učinio takvo nešto, prenosi Axios.

Hamtramck, koji ima nešto više od 28.400 stanovnika, nekoć je bio poznat po brojnoj poljskoj katoličkoj populaciji. Danas više od polovice gradskog stanovništva tvrdi da ima arapsko ili azijsko porijeklo, sudeći po podacima o porijelu iz popisa stanovništva. Više od dvije trećine stanovnika kod kuće govori jezik koji nije engleski.

Novoizabrani gradonačelnik i tri novoizabrana vijećnika svoj mandat počinju u siječnju. Pet članova vijeća bit će imigranti, a jedan je obraćenik na islam.

Tekst se nastavlja nakon reklame

‘Politički glas muslimana u jugoistočnom Michiganu više se ne može zanemariti’, rekao je za Dawud Walid, izvršni direktor odjela Vijeća za američko-islamske odnose u Michiganu.

‘Natjecao sam se kako bih rješio svakodnevne probleme s kojima se naša zajednica suočava’, rekao je Khalil Refai, jedan od tri kandidata za vijeće izabrana prošlog tjedna. ‘Ja sam ponosan Hamtramckan i volim živjeti u zajednici koja ima ljude s mnogo različitih vjerskih ideologija.’

LIDER