Portal 072info

Grad Zenica realizuje brojne projekte putne infrastrukture (FOTO)

IMG 5780
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području grada Zenica u toku je realizacija brojnih infrastrukturnih projekata obuhvaćenih Planom ulaganja u putnu infrastrukturu za 2020. godinu.

Plan ulaganja u putnu infrastrukturu podržan je od strane Gradskog vijeća Zenica u junu ove godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ovaj plan predviđa realizaciju 60 projekata ukupne investicione vrijednosti 4.220.500,00 KM, a njegovom realizacijom osigurat će se blizu 21 km rekonstruisane i sanirane putne mreže.

IMG 5786

Prilikom pripreme prijedloga Plana za 2020. godinu vodilo se računa o kriterijima koji su neophodni za investiciono održavanje i rekonstrukciju, kao što su izrađena tehnička dokumentacija, pribavljena odobrenja za građenje, hitnost u realizaciji projekata (klizišta), odvijanje autobuskog saobraćaja, povezivanje centara mjesnih zajednica asfaltom sa administrativnim centrom grada te degradirane betonske površine koje utiču na bezbjedno odvijanje saobraćaja, prevashodno u zimskim mjesecima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U cilju poboljšanja putne infrastrukture i stvaranja uslova za ostanak stanovništva u ruralnim područjima putem Sektora za poslove mjesnih zajednica evidentirane su potrebe i zahtjevi mjesnih zajednica Grada Zenica.

Zajedno s resornom gradskom službom obišli smo sve mjesne zajednice, kako bi se stvarno uvjerili koje su njihove potrebe po pitanju putne infrastrukture. Već ranije mjesne zajednice dostavile su nam prioritetne prijedloge. Gradska uprava Zenica sa mnom na čelu opredijeljena je da svim građanima stvorimo bolje uslove za život. U planu je da ove godine sva sela spojimo asfaltom sa gradom“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Kasumović je istakao da Grad Zenica godišnje održava preko 600 kilometara puteva te da je samo u 2019. godini u putnu infrastrukturu uloženo cca 5.000.000,00 KM.

Mjesne zajednice Stranjani, Perin Han, Novo Radakovo, Gornja Zenica, Gornja i Donja Gračanica, Zmajevac te Bistričak su samo neke od mjesnih zajednica u kojima će biti realizovani projekti vrijedni više od stotinu hiljada konvertibilnih maraka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pomoćnica Gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Sabira Helvida je naglasila da je Služba pokrenula postupke za provođenje procedura javnih nabavki i zaključivanja ugovora sa odabranim ponuđačima. Neke od procedura su još uvijek u toku.

Dodala je i da je Služba u skladu sa zaključkom Gradskog vijeća Zenica organizovala prezentaciju stanja gradskih ulica čija rekonstrukcija nije predviđena u Prijedlogu Plana ulaganja u putnu infrastrukturu za 2020. godinu, a radi iznalaženja načina finansiranja za sanaciju tih ulica. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Prijetio da će zaklati Zeničanina i njegovog psa, a potom nanio dvije posjekotine…

072info.com

Zeničaninu šakama zadao dva udarca, zadobio teške povrede

072info.com

SAZNAJEMO: Patrola u Zenici zaustavila automobil, pronašli migrante iz Bangladeša, prevozio ih…

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)