Portal 072info

Grad Zenica uplatio zaostale doprinose radnicima Zenicatransa

54DD3559 82F4 4DB2 B6C4 93C6B428D196
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je zaključak kojim se odobravaju sredstva u iznosu od 29.000,00 KM stečajnom upravniku JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica na ime isplate doprinosa za radnike JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Predstavnici Sindikalne organizacije radnika JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica zahtijevali su uplatu ovih sredstava kako bi uklonili autobuse koji su parkirani na Autobuskoj stanici, a vlasništvo su Zenicatransa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Uplatom ovih sredstava omogućeno je da radnici JKP „Zenicatrans-prevoz putnika“ d.d. Zenica, njih 82, ostvare pravo na naknadu po osnovu nezaposlenosti. Radi se o naknadi koja iznosi 40 posto od prosječne plaće isplaćene u Federaciji BiH u posljednja tri mjeseca. U toku sutrašnjeg dana uputit ću radnike na evidenciju nezaposlenih. Ovo dalje znači da su se stekli uslovi i za primopredaju Autobuske stanice Zenica na privremeno upravljanje Privrednom društvu „Prevoz Putnika“ d.o.o. Zavidovići“, pojasnio je stečajni upravnik Samir Sunulahpašić.

Zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice na saradnji po ovom pitanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodao je da je ispitno i izvještajno ročište zakazano za 24. mart ove godine kada će se tačno znati novčane obaveze dužnika i broj prijavljenih potraživanja.

Inače, Komisija za primopredaju Autobuske stanice Grada Zenica obišla je jutros objekat sa peronima i otvoreni prostor Autobuske stanice kako bi utvrdila stvarno stanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stečajni postupak nad imovinom pravnog lica Javno komunalno preduzeće „Zenicatrans-prevoz putnika“ dioničko društvo Zenica otvoren je po osnovu rješenja Općinskog suda u Zenici od 21. decembra 2020. godine.

“Žao mi je što su građani Zenice, kao i svi drugi koji su se zatekli u Zenici bili prinuđeni da više od godinu dana u autobuse ulaze sa ulice. Grad Zenica ničim nije doprinio takvoj situaciji. Ali, kako sam i obećao iznašli smo rješenje i za ovaj problem“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.  


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SAZNAJEMO: Grad Zenica uplatio prvu ratu reprograma za NK Čelik

072INFO PORTAL

Uskoro početak gradnje “Eko-kuće Smetovi”

Portal 072info

Zenica uskoro dobiva solarne klupe, pametna autobuska stajališta i urbane vrtove

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME