1641389094 Priboj 750x422 1
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 5, 2022 @ 18:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

U Priboju danas malo se govori o incidentu u kome pripadnici MUP-a pjevaju nacionalističku pjesmu u kojoj se poziva na ponavljanje Srebrenice i Vukovara. “Nemam komentar”, i “nisam čuo” najčešći su komentari, no nakon pojašnjenja o čemu se radi, svi građani sa kojima smo razgovarali osudili su taj incident.

“Nemam komentar, baš nikakav”, kazao je Hasan Šukić, uz kratak komentar da ga donekle uznemirava.

Na ulici zatičemo i dva starija gospodina, koja kažu, o incidentu ne znaju ništa. Nakon što je reporterka N1 Adisa Imamović pojasnila da se radi o incidentu u kome granični policajci iz Priboja pjevaju nacionalističku pjesmu u kojoj se pominju Srebrenica i Vukovar uslijedio je kratak kometar.

“Nema tu šta da se komentariše, mislim da je to sramota ako je to bilo. Sramota je ako je bilo, a ne znam ništa, nisam ništa čuo, evo komšije, pitajte njega ako je čuo“, kazao je Savić Tomislav.

Tekst se nastavlja nakon reklame

I Tomislavov komšija kaže, da je sramota, a obojica su saglasniti da je to pogotovo sramota zato što se radi o policajcima.

“Nije normalno, što je to moralo da bude tako, zašto nekome smeta, ko je Srbin, ko Musliman”, kaže Rade, kojo dodaje da bi država trebala da reaguje, te zaključio da svi treba da žive složno.

LIDER