Portal 072info

Građanski blok ostao na 14 zastupnika: Bez podrške A-SDA i Omera Škalje mandataru Bradariću

Na inicijativu Fuada Kasumovića, potpredsjednika Nezavisnog bloka, nakon sastanka Građanskog bloka, održanog jutros u sjedištu Skupštine ZDK, dogovoreno je da se krene u ponovno prikupljanje potpisa za podršku Mehmedu Bradariću, kandidatu Građanskog bloka iz SDP-a za mandatara Vlade ZDK.

Kako saznaje 072info, SBB, koji je u petak izašao iz bloka, nije dao svoje potpise kao podršku mandataru, baš kao ni Samir Karahasanović iz Stranke za BiH.

Osim njih, za koje se već znalo da su izašli iz koalicije, saznajemo da potpise podrške, u drugom kruug, nisu dali ni Amra Jupić i Ramo Isak iz A-SDA, kao ni samostalni zastupnik Omer Škaljo.

Izostanak potpisa A-SDA ne čudi budući da je Ramo Isak, predsjednik KO A-SDA ZDK, po završetku jutrošnjeg sastanka najavio da oni, ako Stranka za BiH ne dadne svoj potpis, također, neće dati podršku mandataru.

Matematički gledano, sa jutrošnjih 17 zastupnika, koji su činili Građanski blok i raspadnutu koaliciju, sada Građanski blok čini svega 14 zastupnika i to iz SDP-a, Demokratske fronte, Naše stranke i Nezavisnog bloka.

Na ovaj način praktično je stavljena tačka na priču o većini u Skupštini ZDK i Građanskom bloku, oko kojeg je prvobitno bio okupljen 21 zastupnika iz sedam stranaka te samostalni zastupnik Škaljo.

Podijelite članak
  • 101
    Shares

Počitajte još

NAROD ZNA: 74 posto građana za neusvajanje budžeta i krizu u Zenici odgovornim smatraju većinu SDA, A-SDA i SBB

Redakcija

SDA Zenica: Saopćenje za javnost

Redakcija

BABAJIĆ: Dva miliona koja želi SDA i ne bi osigurala sanaciju preduzeća

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box