Gradonačelnik Kasumović posjetio adaptirane prostorije Kluba penzionera “Nemile”

4CE78D36 1D82 4305 9A63 8EE54AA00CD3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas renovirane prostorije Kluba penzionera “Nemile” koje su smještene u društvenom domu. 

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, penzioneri su najugroženija populacija stanovništva, a ovo je samo jedan u nizu pokazatelja kako Gradska uprava sa njim na čelu nastoji na sve načine učiniti im ugodnijom treću životnu dob.

“Nažalost, ova populacija stanovnika u čitavoj državi je najugroženija. Ljudi koji su stvarali i onu Jugoslaviju i ovu Bosnu i Hercegovinu svedeni su na prosjački štap samo zahvaljujući nesposobnoj vlasti, koja im ništa nije obezbijedila. Guraju ljude od 40 godina u penziju, smanjuju broj zaposlenih, a oni se finansiraju iz penzionog fonda. Grad Zenica pokušava na sve načine, pogotovo ovoj najosjetljivijoj kategoriji, pomoći na svaki mogući način i uljepšati im penzionerske dane. Opremili smo im prostorije u kojima mogu provoditi vrijeme kvalitetno, uživati u druženju i društvenim igrama poput partije šaha”, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nemilski penzioneri, vidno oduševljenim adaptiranim prostorijama, uručili su gradonačelniku zahvalnicu za obnovu Kluba penzionera “Nemile”.