FE742D22 CFEA 423B 9FE0 05EAD16FC667
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ove je godine upriličio prijem za najbolje srednjoškolce, koji su zbog ostvarenih rezultata oslobođeni polaganja mature. 

Prijem je zbog potrebe poštivanja higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi održan u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. 

Najbolje ovogodišnje maturante pozdravio je te im uručio poklone gradonačelnik Fuad Kasumović. 

Stotinu konvertibilnih maraka i književno djelo „Gazi Husrefbeg“ autora Ćire Truhelke dobilo je 126 najboljih srednjoškolaca iz 11 škola s područja Grada Zenica. 

Vi ste ponos ovog Grada i svoje generacije. Najbolji ste i uvijek težite da budete najbolji. Čestitam vašim roditeljima i profesorima, jer i oni imaju velike zasluge za vaš uspjeh. Želim vam da se prilikom izbora fakulteta vodite svojim željama, ali i potrebama na tržištu rada. Moj savjet je da birate perspektivne fakultete koji će vam omogućiti da napredujete. Borite se u životu, vjerujem da će neko od vas biti jednom i na mom mjestu. Ali, uvijek imajte cilj i budite profesionalci. Radite ono za što se opredijelite i budite izvrsni u tom poslu, kao što ste bili izvrsni u vašem dosadašnjem školovanju. Samo na taj način ćete biti u prilici pomoći sebi, svom gradu i svojoj