Gradonačelnik spriječio dalju devastaciju u Dućama

Gradonačelnik spriječio dalju devastaciju u Dućama

Kabinet Gradonačelnika Zenice u utorak je obaviješten o novom oštećenju na ogradi i bespravnom ulasku građevinskih mašina u „Zeničko odmaralište“ u mjestu Duće kod Omiša, koje je vlasništvo Grada Zenice.

Izlaskom na lice mjesta predstavnika Gradske uprave Zenica, utvrđeno je kako se oštećenje dogodilo od strane mještana. Po nalogu Gradonačelnika Zenice, gdina Fuada Kasumovića i njegove intervencije kod nadležnih u Općini Dugi Rat, kao i kod lokalnog stanovništva, ograda je popravljena i vraćena u prvobitno stanje.

Osobe koje su izvršile oštećenje, obavezale su se da će sanirati i štetu nastalu na ogradi prilikom nedavne saobraćajne nezgode na putu Omiš – Split, te dovesti u red i kultivisati sam posjed.

Odlukom Gradskog vijeća Zenica i Gradonačelnika Kasumovića, „Zeničko odmaralište“ koje je 1961. godine kupljeno sredstvima iz budžeta tadašnje Općine Zenica, a koje je od 1991. godine van funkcije i potpuno devastirano, iduće sedmice bit će predmet prodaje putem međunarodnog javnog poziva.

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE