Portal 072info

Gradski vijećnik Rusmir Isak: Pokretač brojnih inicijativa za bolji život građana

D2A54F10 9AF9 411B 8C64 06123C126D07
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U toku svoga mandata gradskog vijećnika, mr. Rusmir Isak pokretao je brojne inicijative, te postavljao brojna vijećnička pitanja s ciljem da se poboljša kvalitet života građana Zenice.

Posebno je puno vodio računa o gorućim pitanjima svoje mjesne zajednice Lukovo Polje, gdje je pokretao inicijative za izgradnju ulaznog kružnog toka u ovo naselje, izgradnju ambulante i otvaranje apoteke. Tu spada i njegova inicijativa da se asfaltira put za Mrtvice, jer je tu trenutno tako razvaljen put kakav se nije koristio ni u starom vijeku. Gradski vijećnikRusmir Isak je slijedio svoju vijećničku obavezu prema mještanima Lukovog polja, pa je tražio da se uspostave i moderna i natkrivena autobuska stajališta, a za djecu je tražio izgradnju igrališta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Nije vijećnik Rusmir Isak zaboravio ni mještane drugih mjesnih zajednica, pa je tako za mještane Nemile pokretao inicijativu za rekonstrukciju i izgradnju podvožnjaka koji je u vrijeme obilnih kiša usko saobraćajno, a i sigurnosno grlo za Orahovicu. Za mještane Arnauta pokretao je inicijativu obnove i asfaltiranja lokalnog puta u MZ Arnauti, na potezu ‘zidine’-Otoka, u dužini od 600 metara, koji je u katastrofalnom stanju. Na žalost, gradske vlasti nisu imale sluha za njegove inicijative, a da su to imale olakšali bi liječenje više od dvije hiljade mještana Lukovog Polja za vrijeme pandemije koronavirusa. I tako, još mnoge druge inicijative, za bolji život svih nas.

Ovako, tek na kraju mandata, tačnije u vrijeme predizborne kampanje, gradske vlasti su dio ovih inicijativa počele da koriste za svoje promotivnu predizbornu kampanju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I kao kandidat za Gradsko vijeće A-SDA stranke na predstojećim Lokalnim izborima, mr. Rusmir Isak vrlo aktivno je nastavio sa izlaganjem projekata koji će olakšati život svih naših građana. Sa novim iskustvima, uz podršku građana, pred mladim Rusmirom Isakom je vrijeme u kojem će dokazati od kolike je važnosti posjedovanje ideja za rješavanje problema, sluha za razumijevanje lokalne problematike i analitičkog pristupa za iznalažanje najboljih rješenja.  


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 245
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Rusmir Isak: Moje inicijative su dokaz istine

Portal 072info

Rusmir Isak: Očekujemo minimalno 10 vijećnika i pobjedu gradonačelnika!

DPA - Portal 072info

Predizborni skupovi A-SDA u Šerićima i Jastrepcu

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME