Granična policija prilikom pretresa u Orašju pronašla migrante osumnjičene za seksualnu eksploataciju

gr 1

U nastavku akcije spriječavanja međunarodne trgovine ljudima i seksualne eksploatacije pripadnici Granične policije BiH u saradnji sa Službom za poslove sa strancima izvršili pretrese na područuju Orašja.

– Dana 24.02.2022. godine u ranim jutarnjim satima pripadnici Centralnog istražnog ureda i JGP Orašje Granične policije uz asistenciju službenika Službe za poslove sa strancima pod nadzorom Tužilaštva BiH izvršili su pretres na području Orašja.

Tom prilikom pronađeno je nekoliko migranata i maloljetnih lica, među kojima su i osumnjičeni za krivično djelo “Međunarodna trgovina ljudima” (seksualnom eksploatacijom) – saopćeno je iz Granične policije BiH.

Prilikom pretresa pronađen je veći broj mobitela, hladnog oružja, novac, te ostali predmeti koji potiču od izvršena krivičnog djela, te dokazi da je navedena organizovana grupa na seksualnoj eksploataciji maloljetnjih muških osoba dosad zaradila preko 150.000 eura.

Maloljetna lica zatečena prilikom pretresa privremeno su smještena u kamp Ušivak do smještaja u sigurnu kuću. Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH.

IZVORAvaz
Prethodni članakKriza u Ukrajini digla cijene goriva u BiH, očekuje se da će biti još više
Sljedeći članakPotresne slike: Ruske rakete pogodile stambenu zgradu, stradali civili