Portal 072info

Greške u samopotamnjivanju i kako ih izbjeći

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Samopotamnjivanje je jedna od beauty tehnika koje se moraju dobro uvježbati da bi rezultat bio odličan. Kada jednom naučite da ravnomjerno nanesete preparat za samopotamnjivanje, cijele godine možete imati prelijep bronzani ten.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pogledajte koje greške se često dešavaju, kako da ih izbjegnete da biste postale pravi profesionalci u ovoj beauty tehnici…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

1. Brijete se u pogrešno vrijeme

Najmanje 24 sata prije nanošenja kreme ili spreja za samopotamnjivanje možete se brijati, a isto važi i za depilaciju. Ovo pravilo se mora poštovati jer kada se brijete ili depilirate, prvi sloj kože se skida što izaziva neravnomjerno taman izgled kože.

2. Nisu vam hidrirane “suhe tačke” na tijelu

U ove tačke spadaju, laktovi, koljena, ruke, zglobovi, stopala i gornji dio iznad pete. Suha koža upija mnogo više kreme ili spreja, pa uglavnom ti dijelovi tijela izgledaju mnogo tamnije nego preostala koža koja nije toliko suha.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Nanosite preparat rukama

Umjesto da nanosite preparat za samopotamnjivanje rukama, investirajte u aplikator ili tkaninu koja je posebno dizajnirana za pravilno nanošenje tih krema i sprejeva. Na ovaj način nećete obojiti dlanove, a preparat će svuda biti ravnomjerno nanesen što samim tim dovodi do mnogo boljeg i ljepšeg izgleda.

4. Ne koristite dovoljno proizvoda

Ovo je posebno važno za dame koje žele po prvi put da upotrijebe ovakve proizvode i koje se uglavnom plaše da ne pretjeraju sa samopotamnjivanjem. Vi nikada ne možete da pretjerate sa količinom proizvoda jer koža može da upije samo određenu količinu kreme ili spreja kojeg ste nanijeli.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

5. Preskačete piling nakon samopotamnjivanja

Iako vam sad zvuči kao potpuno suluda stvar, morate priznati da je logično kada malo bolje razmislite. Zbog trenja koje se pravi zbog odjeće i znoja, određeni dijelovi kože brže blijede nego drugi. Ali, to se može spriječiti pilingom na svakih nekoliko dana koji će učiniti da vam koža izgleda ujednačeno.

6. Ne popravljate grešku odmah

Ništa nije trajno pa ne dozvolite da nastala fleka postane veliki, vidljivi problem. Kada primijetite grešku, nanesite preko nje bebi ulje i ostavite ga 10 minuta. Zatim uradite blagi piling kože toplom i mekanom tkaninom da biste uklonili višak boje. Sada ste pripremili kožu za ponavljanje procesa.

 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nezavisne


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME