Portal 072info

Grupacija Prevent omogućila zeničkim mališanima gledanje predstave “Put do čarolije”

Foto: Avaz.ba

Grupacija Prevent organizovala je posjetu BNP Zenica, u kojoj su djeca mogla uživati u programu prilagođenom njihovom uzrastu. Djeca iz JU Obdanište Zenica zajedno sa vršnjacima iz ustanove za djecu bez roditeljskoh staranja “Dom Porodica” Zenica gledali su predstavu “Put do čarolije”.

“Saradnja Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a, cijele ove 2015. godine okrenuta je povezivanju sa društvenom zajednicom. Tako i ova izvedba, već pomalo kultne predstave “Put do čarolije” za zeničke vrtiće, posebno raduje, jer se ovaj put ostvarila saradnja sa firmom Prevent, koja je finansirala današnju izvedbu. Ovo je nekima od mališana prvi dolazak u pozorište i birali smo da to bude što dopadljivija predstava za ovaj uzrast, a koja je opet u duhu praznika koji nam dolaze” izjavio je Miroljub Mijatović glumac BNP-a Zenica.

U okviru ovog projekta održat će se i brojne interaktivne radionice kako bi doprinjeli razvoju inkluzije.

“Nadamo se da će ovo druženje biti prilika za međusobna razumijevanja za svu djecu Zenice. Djeci trebamo omogućiti da rastu i razvijaju se poštujući jedni druge jer samo tako možemo zajedno graditi bolju budućnost” izjavila je Aida Salkić PR Prevent grupacije.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box