Habib se oglasio prvi put nakon tragedije i posvetio suru iz Kur’ana preminulom ocu

Screenshot 1 1523
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Habib Nurmagomedov se oglasio prvi put nakon smrti oca Abdulmanapa koji je preminuo u Moskvi od srčanih komplikacija uzrokovanih koronavirusom. Abdulmanap, koji je bio ujedno i Habibov trener, je nakon pretrpljenog srčanog udara u aprilu operisan u Moskvi, no stanje mu se znatno pogoršalo kada se zarazio koronavirusom, te je preminuo 3. jula nakon što je nekoliko sedmica bio u kritičnom stanju.

Habib je kasno sinoć objavio fotografiju s ocem kojem je posvetio dva ajeta iz sure Al-Isra’ iz Kur’ana.

“Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: ‘Uh!’ – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim. Budi prema njima pažljiv i ponizan i reci: ‘Gospodaru moj, smiluj im se, oni su mene, kad sam bio dijete, njegovali!'”, napisao je Habib na Instagramu.


Ispod ajeta je prvak UFC-a u lakoj kategoriji na ruskom napisao i sljedeće:

“Nedostajat ćeš mi, oče. Bio si mi otac, prijatelj, brat i trener, sve u jednom. Naučio si me praktično svemu što znam, nadam se da si zadovoljan sa mnom. Nakon svega, zadovoljstvo roditelja je zadovoljstvo Allaha”, poručio je Habib.

ČITAJ JOŠ:  Paraolimpijski tim BiH spreman za Brazil najavljuje: Obradovat ćemo građane
https://www.instagram.com/p/CC9ZNgTsUhX/?utm_source=ig_embed

Klix

GODISNJICA
MARKETING