Hadžifejzović odbio objaviti demanti Softića i Zvizdića: Neka dođu uživo, neka povedu i Izetbegovića, a mogu i Seku

senad
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nakon što je novinar Senad Hadžifejzović u Centralnom dnevniku sinoć objavio da su potpredsjednici SDA Safet Softić i Denis Zvizdić bili emisari koje je Bakir Izetbegović poslao u Beograd da prenesu poruku Aleksandru Vučiću da se previše ne uzbuđuje i ne reagira na skup koji će nekoliko dana kasnije u Vijećnici održati lider SDA s političarima i intelektualcima, u vezi s revizijom presude za genocid po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije, oglasili su se Softić i Zvizdić.

Oni su uputili demanti Hadžifejzoviću.

To je toliko hinjavo, toliko slinavo, toliko balavo

– Stigao je demanti iz SDA. Inače, naši producenti znaju da taj mail koristi Dženita Silajdžić, PR SDA, demantij na moje ime, od Denisa Zvizića i Safeta Softića, koji, demantuju navode koje smo snimili u intervjuu s predsjednikom Vučićem i o kojima smo sinoć govorili kada smo otkrili njihova imena emisara Bakira Izetbegovića koje je poslao u Beograd dva dana prije onog historijskog… “Historijskog”, ali bit će historijski skup, u Vijećnici gdje je po sopstvenom priznanju slagao i prevario svoj narod da ide u reviziju tužbe protiv Srbije – kazao je večeras Hadžifejzović u Centralnom dnevniku.

Potom je dodao da je uspio da pročita demanti.

– I šta sada mogu da kažem ovdje, odgovara mi da emitujem i da ja čak i pročitam. To je toliko hinjavo, toliko slinavo, toliko balavo, da mi zaista odgovara da ja to sada komotno iščitam. Ali neću! Zašto neću?

Pet dana Denis Zvizdić, SDA centrala, Izetbegović, kako se zove ovaj, Safet Softić, nakon intervjua čekaju da pošalju to u 19 i 50 sati, u toku emisije. Nema toga. Ako sam Vučića usred Beograda pitao da li je bio u dilu ili u talu sa Izetbegovićem, imaju da dođu ovdje Safet Softić, Denis Zvizdić i da ih to pitam uživo, a oni neka se pripreme i neka meni odgovore. Neka povedu i Izetbegovića. Mogu i Seku – kazao je Hadžifejzović.

Palite vatru decenijama, papirima i saopćenjima

Potom je ponovo pojasnio zbog čega neće da objavi demanti.

– Neka me RAK kazni, iako mi odgovara da čitam ovu ljigu zato što ih zovemo mjesecima, zato što ih zovemo godinama i ignorišu. To je ta politika “pritisni ga – pišti, pusti ga – vrišti“.

I još jedan razlog više, decenijama državu branite saopćenjima i papirima, decenijama! I palite vatru decenijama, papirima i saopćenjima. Dođite ovdje i recite to uživo – zaključio je