Hadžikadić: Dok se nalazimo pred sigurnosnim izazovima, NATO nam poklanja instrumente!?

Američka neprofitna organizacija Spirit of America u partnerstvu sa NATO Štabom Sarajevo i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine provodi projekat donacije muzičkih instrumenata učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kao drugi korak u realizaciji ovog projekta, ove sedmice predstavnici organizacije Spirit of America posjetili su BiH i donirali muzičke instrumente muzičkim školama u Prijedoru, Bihaću, Mostaru, Stocu i Trebižatu. Svi instrumenti kupljeni su u BiH, a vrijednost donacije je veća od 30.000 KM.

Ovim povodom oglasio se prvi čovjek Platforme za progres Mirsad Hadžikadić. Kazao je da od NATO-a očekuje garanciju za mir, a ne muzičke instrumente.

“Dok se Bosna i Hercegovina nalazi pred velikim bezbjednosnim izazovima, NATO nam poklanja muzičke instrumente u vrijednosti od 30.000 KM.

Iako sam pacifist i vjerujem kako dobro pobjeđuje zlo, nisam siguran šta u ovom trenutku predstavlja ova donacija.

Postali smo evropski centar ruskog utjecaja, politike separatizma i federalizma, a susjedski apetiti iz 90-ih doživljavaju reinkarnaciju.

Narod Bosne i Hercegovine od NATO pakta očekuje bezbjednosne garancije i njihovu intenzivniju prisutnost, kako bi se zaštitili mir i država, a ne samo instrumente”, napisao je Hadžikadić preko svog Facebook profila.