3671ec01 e112 4bea ad64 691457e23514franck kave
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Uvođenje sustava upravljanja kvalitetom strateška je odluka Francka, jer kao kompanija želimo izvući maksimum iz svih svojih sustava. Međunarodno priznati certifikati ISO 22000 i HACCP, među kojima je i HALAL certifikat, koje posjedujemo nisu samo jamstvo našim potrošačima i poslovnim partnerima, nego i stalni podsjetnik i obveza svima nama u Francku da u odnosu prema kvaliteti i sigurnosti ne može i ne smije biti kompromisa.

HALAL certifikat za pogone u Hrvatskoj posjedujemo od 2016. za kategoriju kafe, čaja, instant mješavina, instant kafe, ugostiteljskog šećera i hot mixeva.

Proizvodne pogone u Grudama certificirali smo, 14.06.2019. uspješno završenim certifikacijskim auditom HALAL kvalitete u skladu s normom BAS 1049:2010, za grupu proizvoda – kafa i ugostiteljski šećeri.

HALAL certifikat omogućio nam je transparentnost našeg poslovanja prema zahtjevima HALAL tržišta u BiH i približavanje širem krugu potrošača ali i zahtjevima turista koji u sve većem broju preferiraju ovu vrstu proizvoda.  

U 2020.-toj godini oduka je da se istakne Halal znak na svim certificiranim proizvodima. Upotrebu Halal znaka odobrava Agencija za certificiranje halal kvalitete u BiH, koja certificira naše proizvode te se lista certificiranih Franck proizvoda može pronaći u bazi Agencije na njihovoj internet stranici. 

Iako se   Halal oznaku na proizvodu  interpretira  prvenstveno kao garanciju da određeni proizvod ne sadrži komponente svinjskog porijekla ili alkohola, odnosno da je proizvod Halal  (dozvoljen), moramo istaknuti da smo primijetili i  da sve više ljudi Halal oznaku vežu uz sigurnost i visoku kvalitetu proizvoda.