Halid Bešlić: Kad sve ovo prođe prvo što ću uraditi je…

Podijelite vijest

Poznati interpretator narodne muzike Halid Bešlić, kao i većina drugih ljudi, dan provodi u stanu u Sarajevu, a jedini mu je izlazak, kako kaže, na balkon.

– Kada se disciplinuješ i nije toliko loše. Recimo sada čitam knjige novine… Trenutno čitam drugo izdanje knjige Kratka povijest Bosne od Noela Malcoma, ranije sam već pročitao prvo izdanje. Gledam TV, vozim trenažni bicikl. Uglavnom, osmislio sam sebi aktivnosti da mi nije dosadno – ispričao nam je Bešlić.

ČITAJ JOŠ:  U bolnicama u ZDK-u na liječenju 18 koronavirusom zaraženih pacijenata, dva su na respiratoru

Upitali smo Bešlića i za zdravlje.

– Zdravlje me služi hvala Bogu. Supruga mi je dobro. Eno je sad smišlja šta ćemo danas jesti. Ali i u hrani se pazimo, pomalo jedemo. Ne smijemo pretjerivati. Djeca su isto tako dobro. Svaki dan smo na vezi – reče nam Bešlić.

Iako se kraj pandenmije koronavirusa i ne nazire, kaže kako već u glavi planira šta će raditi kad sve ovo prestane i život se vrati u normalu.

– Imao sam ja svoj đir. Volio sam se družiti s rajom, otići u kafanu. Vala, čim se ovo završi naći ću se s rajom da se dobro ispričamo. Razmišljam i o poslu. Morao sam otkazati neke nastupe. Valja će opet raditi kad sve ovo prođe. Tad će se opet, što kažu, svak o svom jadu zabaviti, odnosno posvetiti se poslu i uobičajenom životu – kazao nam je na kraju Halid Bešlić.

ČITAJ JOŠ:  Prof. dr. Sinanović: Osobe koje su imale COVID-19 u većem riziku od ...

Oslobođenje


Podijelite vijest