DA182B5F CB35 437E 96E2 40AF2E9F6CB6
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 8, 2022 @ 13:25
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Legenda narodne muzika Halid Bešlić iskoristio je akciju “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u tržnom centru SCC u Sarajevu, da primi treću dozu vakcine.Halid je primio vakcinu kompanije Pfizer, a prisutnim medijama izjavio je kako poziva sve građane da iskoriste priliku i čim prije dođu po svoju dozu.

Prija Bešlića svoju treću dozu primio je i ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, koji je ove sedmice na imunizaciju pozvao i sve dužnosnike i javne službenike kantonalnih institucija.

U Sarajevu posljednjih dana vlada pojačan interes za vakcinaciju, a građanima na raspolaganju su vakcine Pfizer, Sinovac i Sinopharm.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, proteklog dana u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 499 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon laboratorijskog testiranja 2.021 uzorka. Dva pacijenta su, nažalost, preminula.DNEVNI BILANSU Kantonu Sarajevo 499 novozaraženih koronavirusom, preminula dva pacijenta

Tekst se nastavlja nakon reklame

U posljednja 24 sata od Covid-19 infekcije oporavilo se 199 osoba. Trenutno je na bolničkom liječenju 117 pacijenata, od kojih je 109 sa akutnom infekcijom, dok su ostali post-covid ili se nalaze na opservaciji/trijaži. Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 74,36 posto.

LIDER