HALILOVIĆ: Volio bih obući dres NK Čelik

Foto: Benjamin Hazic
Foto: Benjamin Hazic

Dvadesetčetverogodišnji Zeničanin Ammar Halilović, nogometaš FK Rudar u posljednjoj utakmici 6. kola Kantonalne lige ZDK ostvario je nevjerovatna tri pogotka, te na taj način omogućio svome klubu apsolutnu pobjedu protiv ekipe iz Nemile. Ovaj talentovani i perspektivni sportaš bio je inspiracija da obavimo kratki razgovor sa Halilovićem, saznamo kada počinje njegov prvi susret sa nogometom, te kakva je trenutna situacija u FK Rudar.

Od kada datira tvoje bavljenje nogometom,  kada isto odlučuješ uozbiljiti?

Nogometom sam se počeo baviti još od malih nogu, tačnije već na samom početku osnovne škole. Slobodno bih mogao kazati kako sam se nogometom ozbiljnije počeo baviti još dok sam trenirao u pionirima Nogometnog kluba Čelik.

Ko ti je sve ove godine bio najveća podrška?

Sve ove godine sa zadovoljstvom se mogu pohvaliti nesebičnom podrškom prije svega mojih roditelja koji su mi sve ove godine vjetar u leđa, a pored njih tu su i moji prijatelji čija mi je podrška također veoma bitna.

Kakva je trenutna atmosfera u FK Rudar, i koje su ambicije kluba?

Trenutna atmosfera u FK Rudar je poprilično dobra jer smo prvi na tabeli i nadam se da će tako i ostati. Kada govorimo o ambicijama,to su naravno ulazak u viši rang budući da to našom kvalitetom sigurno i zaslužujemo, a što smo do sada i pokazali.

U utakmici protiv Nemile postigao si hat-trick, kakve su bile tvoje impresije po završetku utakmice?

Da, upravo tako. Postigao sam tri gola u posljednjoj utakmici, ali najvažnije mi je da smo pobijedili jer za nas je svaka utakmica vrlo bitna, sve do samog kraja prvenstva. Impresije su svakako isključivo pozitivne, a dat ću sve od sebe da i dalje postižem što je mogće više golova.

Koje su tvoje trenutne ambicije kada govorimo o nogometu?

Kada govorimo o mojim trenutnim ambicijama, moram priznati kako bih volio da obućem dres NK Čelik, a u kojem sam i prošao sve mlađe kategorije. Međutim, nikada nisam dobio šansu u prvom timu.

Poznato nam je kako si igrao u Hrvatskoj, da li si ikada razmišljao da zaigraš u nekom stranom klubu?

U Hrvatskoj sam igrao sezonu i pol u jednom trećeligašu, naravno, ne bih imao ništa protiv da opet odem negdje vani igrati. Također sam igrao sve lige u Bosni i Hercegovini, samo jos nisam Premier ligu. Kad bih mogao da biram u kojem našem klubu da igram, sigurno je da bi to bio NK Čelik.

Kako ti komentarišeš trenutnu situaciju sporta u Zenici, ali i BiH i podržavaš li odlazak bh. talenata van granica naše države?

Trenutna situacija sporta nije loša ali sigurno je da može puno bolje. kako u Zenici tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Naravno da podržavam jer će vjerovatno imati bolju šansu da napreduju, a isto tako kada bi se meni ukazala prilika napravio bih isto.

Za sami kraj, možeš li kazati neku poruku svim mladim Zeničanima koji su tek ušli u svijet nogometa?

Poručio bih svim mladim nogometašima da vjeruju u sebe, i da ne odustaju od onoga sto žele.

Portal 072info želi puno sreće i uspjeha u sportskoj karijeri ovom mladom i perspektivnom nogometašu, te da istraje u svojim ciljevima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE