Portal 072info

Harisova nana zbog unuka naučila šta je offside i sva nogometna pravila

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nogometna euforija trese cijelu Bosnu i Hercegovini, nervoza raste kako se približava susret s Nigerijom, a posebno euforično je u porodicama naših Zmajeva. Haris Medunjanin je omiljeni lik porodice Zujović, i miljenik svojih daidža Džavida i Dževada koji su također bili profesionalni nogometaši. Džavid Zujović u razgovoru za novinsku agenciju Patria kaže da je Haris prve nogometne korake naučio upravo od dvojice daidža.

– Povukao je gene na nas, jer mu otac rahmetli nije igrao nogomet. Ponosni smo svi na njega i s nestrpljenjem čekamo svaku utakmicu. Nažalost zbog bolova u nozi nisam mogao otputovati za Brazil, ali je moj brat Dževad tamo. Mi ovdje sa našom starom majkom gledamo mečeve. Skupimo se u ponoć i tada nastaje velika nervoza – kaže Džavid.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je dalje dodao da je Harisova nana zbog unuka naučila sva nogometna pravila od toga šta je offside i sve drugo te da navija kao da ima 20 godina.

– Cijela porodica je uzbuđena, jer Harisa volimo kao i BiH i želimo da prođe dalje. Haris u utakmici protiv Argentine nije igrao od početka, ali sam zadovoljan kako se prikazao u 20 minuta. Možda sam subjektivan, ali ne mogu vam opisati osjećanja koja me nadvladaju kada Haris igra – dodao je Zujović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inače, Harisova mama vratila se u Holandiju gdje stanuje s Harisom i Harisovom sestrom, ali kako kaže Džavid često ih posjećuju.

– Mi smo mnogo vezani. Sjećam se Harisa kao dječaka kada je pokušavao da igra lopte sa mnom i s mojim bratom, a sada je on velika zvijezda. Ponosni smo i svim screm želimo da BiH prođe grupu u Brazilu – dodao je Džavid.

Kako kaže Zujović svaku noć se s Harisom čuje putem skypea i jako žali što nije u Brazilu kako bi mu dao podršku.

– Karijeru sam i završio zbog velike povrede i sada me kuk boli. Haris nam je platio i karte i boravak tamo, ali ja nisam smio otići, jer se mnogo pješači i putuje – dodao je Zujović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME