Hasan Dudić se u bolničkoj postelji prisjetio Šabana: “Znam da me on čuva s neba, ne da mi da odem na onaj svijet”

Pjevač Hasan Dudić (63), koji je 31. marta primljen u bolnicu nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo zbog posljedica korona virusa, tješi se da ga pokojni brat od tetke Šaban Šaulić čuva sa neba i ne da mu da umre.

Pjevač je iz bolničkog kreveta ispričao da vjeruje kako mu kralj narodne muzike ne dozvoljava da ode na onaj svijet, ali i da se konačno osjeća bolje s obzirom na to da je nedavno skinut s kiseonika, na kom je bio završio zbog teške kliničke slike.

– Prije tri dana mi je mnogo pozlilo i morao sam da se javim u bolnicu. Prebacili su me u KBC Zvezdara i doktori su uradili sve da mi što prije bude bolje. Skinut sam sa kiseonika i sada mi se daje samo po potrebi, čisto preventivno. Trebalo bi da me puste kući, nadam se, za desetak dana. Nisam se vakcinisao jer sam pio neke lijekove. Kad sam otišao, oni su me pitali, pa su mi rekli da moram da dođem za sedam dana jer zbog tih medikamenata ne smiju da mi daju prvu dozu. U međuvremenu sam dobio koronu i završio u bolnici. Raspadao sam se u jednom trenutku, mislio sam da odlazim na onaj svijet. U tim trenucima sam video mog Šabana. Znam da me on čuva s neba, ne da mi da odem na onaj svet. Nisam ga sanjao, ali sam u nekim trenucima osjećao njegovo prisustvo – kaže pjevač i dodaje da je Šaulić jedina osoba na koju je u svakom trenutku, dok je bio živ, mogao da računa.

– Da je moj Šaban još živ, ja bih imao mir. Bez njega je sve nekako pusto. Ni roditelji mi nisu toliko značili koliko je on. Nikada nije glumio zvijezdu, a bio je najveći koji je mogao da se rodi na ovom svijetu. Na njega sam mogao u svakom trenutku da se oslonim. Sjećam se da sam jednom ležao na VMA i on mi je došao u posjetu. Sjećam se da mi je tad rekao: “E, moj Haso, ko će da ti dođe ako neću ja?!” On je jedino brinuo o meni, pored mog sina. Mnogi su pokušavali da nas zavade, ali nije moglo uvijek da im uspije – prisjetio se Dudić kroz suze.

– Strašno je kada se u poznim godinama razbolite. Organizmu je i najmanja prehlada veliki rizik. Čuvajte, ljudi, zdravlje koliko god možete da bi vas tijelo što duže služilo!

Copy
IZVORExpress
Prethodni članakZaimović će dobiti službeni automobil vrijednosti 60.000 KM: “Jeste nepopularno, ali…”
Sljedeći članakGrađani BiH bez ograničenja mogu putovati samo u tri zemlje