Portal 072info

ZENICA: Haso Batal iz Seoca nestao nakon što je podigao penziju

Haso Batal (81) iz Seoca nestao je u ponedjeljak 7. decembra, nakon što je podigao penziju i od tada mu se gubi svaki trag. Porodica strahuje da se desilo najgore.

Kako nam je ispričao njegov sin Ramiz Batal, dedo Haso je tog kobnog dana u 11.30 sati otišao iz porodične kuće u Seocima da podigne penziju.

“Službenici IK banke su mi rekli da je u 12.30 sati podigao penziju, ali kući se nije vratio. To ne liči na njega. Tu istu noć sam nestanak prijavio policiji. Nisam gubio vrijeme, pa sam odmah ujutru krenuo u potragu. Zvao sam familiju, prijatelje, sve kod kojih bi, eventualno, mogao svratiti, ali niko ga nije ni vidio ni čuo. Provjerio sam i u Bolnici te Službi hitne medicinske pomoći. Ništa. Isti odogovor sam dobio i na autobuskoj i željezničkoj stanici” , s nevjericom je kazao Batal.

On strahuje da mu je oca “neko upratio, ponudio se da ga poveze i opljačkao”.
“ Iako je star, babo je bio pokretan. Svaki mjesec bi otišao po penziju, kupio nešto od namirnica, možda svratio da negdje da šta pojede I popije I vratio bi se kući. Do mene su dolazile razne iformacije da su ga vidjeli u Nemili, Hanu, ali nijedna se nije pokazala tačnom. Prošlo je dosta vremena od nestanka, nisam optimističan, ali samo želim znati je li živ ili je mrtav. Ne mogu jesti, spavati, raditi…Brinem za oca”, rekao je Batal.

Iz MUP-a ZDK su nam potvrdili da je 8. decembra raspisana potraga za Hasom Batal te da poudzimaju sve mjere i radnje da pronađu nestalog starca.

Porodica moli sve građane da ih, ukoliko iko ima bilo kakvu informaciju, pozovu na kontakt broj 060/321-5945.

Naša riječ

Podijelite članak