F861DC25 B98D 4E80 8449 8FE0BCB24D8A


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Kako uz pomoć prirode i njenih darova sačuvati zdravlje, na prirodan, siguran i ukusan način saznajte uz HERBARIUM serijal o hrani koja liječi a koji sa emitovanjem počinje u programu OBN TV od ponedjeljka 12.10.2020. od 16:45h.

Kroz HERBARIUM moći ćete i upoznati ljekovitu moć hrane koja može ublažiti i ukloniti brojne bolesti i tegobe našeg doba. Ako patite od dijabetesa, zatvora, gripe i prehlade, žgaravice, depresije ili neke druge zdravstvene tegobe, želite ojačati imunitet na prirodan način ovdje ćete saznati kako odabrati namirnice koje na najbolji način pomažu u njihovoj prevenciji i bržem oporavku.

Ljekovito bilje se koristi u narodnoj medicini još od antičkih vremena, a kroz istoriju smo naučili jako mnogo o učincima biljaka na naše tijelo.

Naravno, samo ljekovito bilje i narodna medicina ne mogu riješiti svjetske zdravstvene probleme, i srećom, danas smo jako razvili modernu medicinu. Ali čak i sada, tretmani ljekovitim biljkama su jako popularni. 

Kroz serijal gledaoce će voditi Linda i Katerina koje znaju kako nas  bilje, voće i povrće mogu održati zdravim i u top formi a sve po receptima naših nana/baka.

Harbarium možete pratiti u programu OBN TV od ponedjeljka 12.10.2020. radnim danom u 16:15h.