Portal 072info

HFZ ENES EF. BEGANOVIĆ ‘Iskoristimo dane i noći ramazana, postimo i vratimo se Uzvišenom Allahu dž.š.’ (VIDEO)

Kako smo i najavili, portal 072info sa sjedištem u Zenici u povodu mjeseca ramazana organizira jedinstven projekt “Ramazanske poruke zeničkih imama”.

Na ovaj način, u saradnji sa učesnicima projekta, želimo našim čitateljima islamske vjeroispovijesti približiti duh ramazana i posta ali i dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

Tako će se u okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit zenički imami i to Sulejman ef. Rafuna, Ismet ef. Bašić, Sumedin ef. Kobilica, Enes ef. Beganović, Amir ef. Kaknjo, Ishak ef. Efendić, Džemal ef. Salkić i Fahir ef. Arnaut.

Osim toga, u povodu 27. noći realiziramo specijal prilog kako provesti najodabraniju noć mubarek mjeseca Ramazana dok će kruna cjelokupnog projekta biti bajramska poruka koju bi trebao uputiti Jakub ef. Salkica, glavni imam.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to Grad Zenica, Almy, Restoran kod Fehre, Biss-Tours, Centar za strane jezike ‘Linguateam’, Caffe bar IR, Ag-shop Jašarević, Zenička industrija mlijeka i AE sigurnost.

Četvrti zenički imam koji će uputiti korisnu ramazansku poruku je mr. hfz. Enes ef. Beganović, imam Čaršijske, Sultan Ahmedove, džamije, koji će u narednim minutama videopriloga govoriti o značaju mjeseca Ramazana kao najodabranijeg mjeseca u godini ali i milosti Allaha dž.š. koja je ogromna!?!

 

Podijelite članak

Počitajte još

Sa sarajevskih džamija učili su se salavati: Da dočekamo ramazan sigurni, zaštićeni, slobodni

072info

Drage dame, sretan vam 8. mart!

072info

Svim pravoslavcima sretan Božić, Mir Božiji – Hristos se rodi

072info