Portal 072info

Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice širom BiH

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji s Bosna Bank International (BBI) i partnerima, kompanijama Klas d.d. Sarajevo, BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo i drugim, nastavio i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica širom BiH.

– Već treću godinu realizujemo ovu humanitarnu akciju. Reakcije povratnika su pozitivne. Ne samo da se raduju pomoći, već su sretni i zbog osjećaja da nisu ostavljeni i zaboravljeni u povratničkim mjestima – kazao je rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Hamed Efendić.

Ukupna vrijednost donacije je 90.000 KM, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže prehrambene artikle poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, kao i ostalih životnih namirnica, te higijenskih sredstava.

BBI Banka, navode u saopćenju, tokom cijele godine realizuje niz projekata i aktivnosti u sklopu svoje odlučnosti da posluje kao društveno odgovorna kompanija.

– Sretni smo da na ovaj način tokom ramazana unesemo malo topline i vedrine u kuće povratnika širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je potrebna – rekao je direktor marketinga i komunikacija BBI Banke Dino Selimović.

Glasnogovornica kompanije Klas d.d. Sarajevo Irmela Cero ističe da je učešće u ovom humanitarnom projektu samo jedna u nizu aktivnosti koje Klas provodi u okviru svoje društevne odgovornosti. Izrazila je zadovoljstvo da svojom podrškom mogu olakšati i uljepšati život povratničkih porodica.

Ove godine paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Foči, Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Vlasenici, Bratuncu, Srebrenici i Zvorniku, saopćeno je iz BBI Banke.

Podijelite članak