Portal 072info

A-SDA ZENICA: Hitno ukidanje plaćanja mjesečnih rata grijanja do njegove rekonstrukcije

Zeničko daljinsko grijanje je u kolapsu – nepopravljivo i u stanju raspada. Zenica je postala vijest dana u državi, pa i široj regiji, po tome da njeni građani na minus 24 stepena nemaju daljinskog grijanjaTu se sve završava, sve ostalo su neutemeljena politikanstva i međusobna beskorisna optuživanja.

Svi ostali pokušaji i priče o popravkama kotlova koji se nalaze u posljednoj fazi raspada su neutemeljeni. 

Gradska administracija treba priznati svoj poraz, smoći snage i javno reći građanima istinu, da do izgradnje i uspostave novog sistema grijanja, grad Zenica ne može osigurati daljinsko grijanje za oko 14.000 stambenih i poslovnih jedinica, te da se građani alternativno snalaze sami, što oni već i čine, uz dodatne troškove struje i goriva.  

Zbog toga ASDA stranka zahtijeva od nadležnih gradskih vlasti da se izlaz iz ove zeničke grejne kvadrature kruga pod hitno riješi privremenim ukidanjem plaćanja rata grijanja sve dok se ne uspostavi novi sistem

Kako i zašto plaćati nešto čega nema, a svi znamo da sa ovim stanjem kotlova ne može ni biti? To nije ni po Ustavu, ni po zakonima, ni po jednoj međunarodnoj konvenciji, a nije ni ljudski.

Sve ostalo su samo zavaravanja i mobing na naše mozgove, u smislu ‘popravki nepopravljivog’, formiranja nekakvih specijalnih jedinica za pomoć građanima, te savjeta da se višeslojno oblačimo i da po mogućnosti nosimo termo odjeću! Zaista ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstva!

Predsjednik Gradske organizacije
Safet Turković

Podijelite članak

Počitajte još

Ramo Isak (A-SDA): Obraz i čast nemaju cijenu, do konačne pobjede uz Allahovu pomoć

Redakcija

KASUMOVIĆ: Većina nije podržala transparentne izbore jer je krađa njihov majstorluk

Redakcija

Delegacija A-SDA posjetila Babino

Redakcija