Hoće li Krajina dobiti dvije ceste, jednu od 500 miliona eura, a drugu od 300?

1 26
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, dugogodišnji član SDA, komentirao je izjave premijera FBiH Fadila Novalića i Elmedina Volodera, direktora JP Autoceste FBiH o gradnji brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša. 

– Premijer FBiH Fadil Novalić u svom današnjem live FB obraćanju, odgovarajući na jedno od pitanja, kaže da je naručen projekat za brzu cestu Bihać- Cazin- Velika Kladuša koji košta oko 300 miliona eura. Prije nekoliko dana u Bihaću direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder kaže da počinju pripreme za izgradnju brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša “teške” oko 500 miliona eura.

Hoće li ovo možda Krajišnici dobiti dvije brze ceste Bihać – Cazin – Velika Kladuša, jednu od 300 miliona, a drugu od 500 miliona eura?

U dva- tri dana, 200 miliona eura razlike za isti projekat od istih ljudi, vlasti i stranke?!

‘Ta će 100-200 miliona eura…, kad im je mogao lider Bakir obećati kargo aerodrom u Bihaću na kojem će zaposliti 40 hiljada radnika i nakon toga se opet pojaviti i tražiti glasove, što se ne bi i ova dvojica šicali dobrim cestama za Krajišnike i razlikama u dvije stotine miliona eura?

Tako oni misle. Ali ipak, počesto ne bude onako kako ljudi zamisle… Uvjerit će se u to i jedni i drugi ubrzo – stava je Šepić.