HOROR KOD DOBOJA: Mustafa Sprečo suprugu izudarao čekićem, pa si prerezao vene i nožem odsjekao polni organ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

dOBOJ

U kući porodice Sprečo, koja se nalazi u Ulici sarajevska na broju 37 u Mravićima, općina Doboj-Jug, u četvrtak ujutro odvijala se prava porodična drama.

Mustafa Sprečo (1945) je, kako saznaje Oslobođenje, nakon svađe, oko četiri sata ujutro nasrnuo na suprugu Sadetu (1947) te je izudarao čekićem nanijevši joj po glavi i tijelu teške ozljede.

Nakon toga je pokušao zapaliti kuću, te na kraju prerezao sebi vene i nožem odsjekao polni organ.

Po prijemu na Odjel urgentne medicine Mustafi su konstatovane vidne povrede glave, posjekotine na obje potkoljenice i amputiran penis. Nakon pružene pomoći, tretmana plastičnog hirurga, neurohirurga i urologa, on je smješten u Službu za psihijatriju.

Njegovoj supruzi konstatovane su povrede glave sa prelomom kosti lobanje, nanesene tupim predmetom, posjekotine na desnoj potkoljenici i lijevoj šaci, te povrede nanesene udarcima na lijevom ramenu i grudnima. Ona je zadržana u Službi za neurohirurgiju.

Prema riječima Ismeta Krličevića iz Mravića, prijatelja Mustafe i Sadete Sprečo, scena u prizemlju kuće u kojoj se odvijala drama, bila je stravična. Na sve strane su, kako je kazao, bile lokve krvi.

Oslobodjenje.ba