Portal 072info

Horor na Instagramu – Djevojka upozorila na opasnost! (VIDEO)

Anoreksične selfije objavljuju djevojčice koje imaju samo 10, 11 godina. Jedne drugima su inspiracija i podrška, a riječ je o svijetu koji vrlo pomno skrivaju od roditelja.

Tinejdžerka koja je oboljela od anoreksije zbog ‘thinspiration’ fotografija na Instagramu, kojima se djevojke natječu koja će biti mršavija, ispričala je svoju priču kako bi upozorila na opasnost društvenih mreža koje su je dovele do toga da se izgladnjuje. A nije jedina kojoj se to dogodilo. Štoviše, takvih je djevojčica na desetke tisuća širom svijeta.

India Edmonds, danas 17-godišnjakinja, počela je patiti od poremećaja u prehrani kada je imala samo 14 jer se počela uspoređivati s modelima poput Care Delavingne kao i anoreksičnim tinejdžerkama.

Daily Mirror proveo je malo istraživanje na društvenim mrežama te je otkrio da djevojčice od 10 godina dijele savjete kako izgubiti kilograme i kako se izgladnjuju danima, bez znanja roditelja.

India se s 14 godina priključila Instagramu otkrivši ‘thinspiration’ – fotografije nevjerojatno mršavih žena.

‘Svi su u školi imali profil na Instagramu, a meni se činilo da su sve cure mršavije i ljepše od mene’, kaže India.

Uskoro je počela smanjivati obroke hrane sve dok jednog dana nije došla do toga da bi na dan pojela tek tri žlice voćnog želea i čašicu soka od grejpa. Nezadovoljna svojim tijelom koje joj nije bilo dovoljno mršavo dnevno bi provodila i po tri sata u teretani te bazenu. Nakon šest mjeseci i savjeta koje je dobila od ‘supatnica’ na Instagramu, imala je samo 38,5 kilograma. Jednog dana se onesvijestila i majka ju je odvela u bolnicu.
Pjevačica na rubu – skoro umrla od izgladnjivanja!

Iako je svima bilo jasno da izgleda kao kostur, India nije bila svjesna svoje anoreksičnosti.

‘Mislila sam da sam baš lijepa. A bila sam kostur, kao netko tko umire’, ispričala je.

U bolnici je provela šest mjeseci, a hranili su je prisilno, kroz cjevčicu.

‘Liječnik mi je rekao da ću umrijeti ako ne budem jela, ali svejedno nisam mogla’, dodaje India.

Ipak, uspjela se oporaviti i danas teži oko 47 kilograma.

No, internet je i dalje prepun djevojčica koje svojevoljno gladuju. Ana ima 12 godina i 2000 sljedbenika koji žele biti poput nje. A ona je poput kostura. Visoka 1,5 metra ima samo 37 kilograma, a cilj joj je imati 35. Njezin dnevni rekord je – nula kalorija. Svakog dana piše svojim folowerima kako pokušava što manje jesti, a oni joj govore kako lijepo izgleda iako su na njoj samo kost i koža.

Jedna 11-godišnjakinja napisala je kako je izgubila 7 kilograma u tri mjeseca, ali kaže kako je tužna, da gladuje i da ju bole zglobovi. Roditelji ne znaju da sam bolesna, dodala je. Za svaki lajk koji dobije jedan sat ne jede. Dobila je 27 lajkova.

bh-index.com

Podijelite članak