HOROR U HRVATSKOJ: 19-godišnji suprug silovao trudnu 16-godišnju suprugu, njegova porodica je zarobila

HOROR U HRVATSKOJ: 19-godišnji suprug silovao trudnu 16-godišnju suprugu, njegova porodica je zarobila
Ilustracija

Trudna 16-godišnja I.O. i njeni roditelji zavapili su tokom vikenda zagrebačkoj policiji u pomoć. Prema krivičnoj prijavi koja je rezultovala i hapšenjem troje ljudi, noćna mora tinejdžerke i njene porodice su njen suprug T.M. (19), svekrva Lj.M. (48) i svekar S.K. (44), ali i jedan maloljetnik koji je još uvijek u bijegu. Suprug je silovao, a nova porodica joj je oduzela slobodu.
Svo troje uhapšenih podvrgnuto je kriminalističkom istraživanju.

Osim svekra i svekrve 16-godišnje tinejdžerke, iza rešetaka završio je i njen otac 47-godišnji otac J.O. dan ranije. I on je ponovni prestupnik dobro poznat policiji zbog sličnih (ne)djela.

Bijesni otac djevojke je telefonom prijetio zetu (19).

Da mu zet nije „cvijeće“, 47-godišnji J.O. saznao je prekasno kad je već kćerku udao, a brak koji je bio, barem tvrdi poodica, u početku iz ljubavi. Naime, 19-godišnji zet je tačno prije dvije godine putovao Evropom. Nekim čudom, temeljem poznanstava i dalekih rođaka, završio je u Švedskoj.

Po ulicama sjeverne Europe, tačnije Asaruma, igrao je ulogu uličnog lopova. U nekoliko navrata okomio se na starije žene između 83 i 87 godina i trgao im lančiće s vrata. Potom je zlato prodavao u lokalnoj zlatari.

Nakon što je starija populacija u tom, inače skladnom i mirnom mjestu, počela da strahuje, pa su starije Šveđanke zbog, tada 17-godišnjaka, izbjegavale na ulicu da izlaze sa nakitom, mediji su počeli pisati o „lančićaru s Balkana“.

Bijesan zbog ove negativne kampanje i svjestan da može da bude protjeran,došao je do vrata švedskog lokalnog tabloida BLT u Karlshamnu gdje je zaprijetio da će bombom dići sve zaposlene u zrak.

(Alo.rs)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica